اوپک و متحدانش مذاکرات درباره سیاست تولید سال ۲۰۲۱ را در پی اختلاف درباره میزان تولید نفت در بحبوحه تقاضای ضعیف به دلیل پاندمی ویروس کرونا تا روز پنج شنبه به تعویق انداختند که به گفته برخی کارشناسان حوزه انرژی این مساله تاثیری در شرایط فعلی بازار نفت ایران ندارد.
دوازدهمین نشست وزیران نفت و انرژی کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش پنجشنبه (۱۳ آذرماه) ساعت ۱۴ بهوقت وین (۱۶ و ۳۰ دقیقه به وقت تهران) برگزار میشود.
قیمت شاخص نفت خام برنت ساعت ۷ و ۲۵ دقیقه امروز (دوشنبه، دهم آذرماه) با ۴۶ سنت کاهش به ۴۷ دلار و ۷۲ سنت و قیمت شاخص دبلیوتیآی آمریکا با ۴۸ سنت کاهش به ۴۵ دلار و ۵ سنت رسید.
یکصدوهشتادمین نشست کشورهای صادرکننده نفت دوشنبه برابر با ۱۰ آذرماه از طریق ویدئو کنفرانس برگزار میشود؛ پیش از برگزاری این نشست، نگاهی به توافق تاریخی اوپک و متحدانش در آوریل ۲۰۲۰ میاندازیم.
دبیرکل اوپک با تاکید بر نیاز صنعت نفت به ۱۲ تریلیون و ۶۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری گفت: با وجود همه چالشها، آینده روشنی برای صنعت انرژی پس از همهگیری کرونا وجود دارد.
امارات متحده عربی ممکن است از اوپک جدا شود و عراق و نیجریه خواستار موافقت با تولید بیشتر نفت شده اند. افزایش اخیر قیمتهای نفت تحت تاثیر اخبار ساخت واکسنهای موفق کووید ۱۹ هم عزم این تولیدکنندگان برای تصمیم گیری درباره سیاست تولید آینده شان را به محک خواهد گذاشت.
تحلیلگران بانک آمریکایی گلدمن ساکس همزمان با آماده شدن وزیران نفت گروه اوپک پلاس برای برگزاری نشست آتی و تعیین سیاست تولید سال ۲۰۲۱، آینده این گروه را زیر سوال بردند.
رئیس اتحادیه نفت ژاپن پیشبینی کرد که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک پلاس) برنامه تسهیل کاهش تولید خود در ماه ژانویه را به تأخیر میاندازند و کاهش تولید کنونی این ائتلاف را تمدید میکنند.
اوپک پلاس که در راس آن عربستان سعودی و روسیه قرار دارند، سرگرم مذاکره درباره به تاخیر انداختن افزایش تولید هستند که امیدوار بودند از ژانویه اجرایی کنند. تقاضا برای نفت در حال حاضر از موج جدید ابتلا به کووید ۱۹ آسیب دیده است.
امیدواری که بازار نفت در روزهای اخیر با خبر ساخت واکسن کووید ۱۹ شرکت فایزرهای و بایو ان تک پیدا کرد به دلیل ادامه شیوع مهارناپذیر ویروس کرونا موفق به بهبود چشم انداز بازار نفت نشد.
به گفته مقامات اوپک پلاس، افزایش تولید نفت لیبی و متوقف شدن روند احیای تقاضای جهانی برای نفت، روند تنظیم عرضه و تقاضا در بازار را به چالش بزرگتر از حد انتظاری تبدیل کرده است.